Flow yoga les in Tilburg

Flow yoga is een zachte, vloeiende vorm van yoga waarin veel aandacht is voor het goed opwarmen van het lichaam en een zorgvuldige opbouw van de oefeningen. Dit maakt deze yogales erg toegankelijk, er is altijd een manier waarop je mee kunt doen. Deze yoga wordt ook wel “de yoga van het hart” genoemd en binnen een les kun je verschillende soorten oefeningen tegenkomen. Hieronder vind je meer informatie over de opbouw en inhoud van de les:

proefles flow yoga in tilburg

Klik op het plaatje om een proefles te reserveren!

Activatie

De les begint altijd met een activatie, waarin je beweegt op muziek en het lichaam losmaakt. Het doel is om het lichaam op te warmen en voor te bereiden voor de yoga oefeningen en om ‘aan te komen’ in de ruimte. Anders dan anders is ook dat er veel muziek in de lessen wordt gebruikt. Tijdens de activatie is dat meestal vrolijke, up tempo muziek.

Energy Block Release

In de les zul je regelmatig een zogenaamde sequentie uitvoeren, reeksen van opeenvolgende oefeningen die met een specifiek doel zijn opgebouwd: Om de energie goed door het lichaam te laten stromen. Vandaar de naam “Energy Block Releases”; de blokkades in de energiestroom worden opgelost. De reeksen kunnen onderling erg verschillen, soms zijn ze lekker pittig, met uitdagende houdingen, andere zijn heel meditatief en meer op het energetische gericht. Kenmerkend voor alle sequenties is dat de bewegingen elkaar vloeiend opvolgen, je staat niet stil. De sequenties doe je op meditatieve, sfeervolle muziek.

Asana’s

In de lessen zul je ook asana’s tegenkomen die je in de hatha yoga misschien al eens bent tegengekomen, maar dan net even anders. Meer vloeiende bewegingen, met aanpassingen waar nodig zodat iedereen mee kan doen. Je zal regelmatig worden uitgenodigd om je bewust te worden van je ervaringen en ademhaling in de houdingen. De muziek ondersteund de flow en brengt je in een fijne gemoedstoestand.

Pranayama, Mudra’s & Meditatie

In de les is ook altijd een moment waarop we met ademhalingsoefeningen aan de slag gaan. Ook is er regelmatig aandacht voor meditatie. Al dan niet met behulp van mudra’s of mantra’s. Ik vind het geweldig om je hierin wegwijs te maken en je te laten onderzoeken wat dit met je doet. In de flow yoga ben je sowieso vaak bezig met meditatieve bewegingen.

Ontspanning

En natuurlijk sluit ook de Flow Yoga les af met een ontspanning, savasana. Dit is een heel belangrijk moment in de yoga les, waarin je je lichaam en geest de kans geeft om dat wat je in de les hebt ‘opgerakeld’ te integreren. Je laat alle spanning en moeheid los voordat je weer naar huis gaat.

Over mij & Flow

Met mijn achtergrond als psycholoog , coach en energiewerker breng ik een diepgang in de lessen die je wellicht niet meteen opmerkt omdat ik graag een warme sfeer creëer, waarin ruimte is om samen ervaringen uit te wisselen en te lachen, wat niet wegneemt dat we serieus aan de slag gaan met yoga.

In 2014 volgende ik mijn yoga nidra docentenopleiding bij Karen Brody en ben ik actief als yoga nidra docente. En eind oktober 2019 verwacht ik mijn drie-jarige Dru Yoga Docenten opleiding af te ronden. Deze vorm van yoga vind je veel in mijn Flow Yoga Lessen terug.

En natuurlijk kun je heel veel over Flow Yoga lezen, maar het beste beeld krijg je nog altijd van het DOEN!

Klik hier om een proefles te reserveren in de webshop en/of stuur een mailtje naar info@yoganidrameditatie.nl

Klik hier voor meer informatie over de tijden, tarieven, lokatie en benodigdheden

En als je vragen hebt, dan mail me gerust op info@yoganidrameditatie.nl