Yoga Nidra Lessen in Tilburg

Na de zomer kun je weer meedoen met mijn yoga nidra les in Tilburg, op een mooie lokatie in het centrum van de stad. Hieronder vind je meer informatie over de opbouw en inhoud van de les.

De afgelopen weken heb ik mezelf yoganidra cadeau gedaan. Want zo voelde het echt na elke les: een cadeautje voor mezelf.

Wat ik fijn vond, was dat de opbouw steeds hetzelfde was. Eerst activeren en daarna relaxed op een matje de nidra ‘ingaan’. De inhoud van de lessen was steeds anders. En ook daar houd ik van.

De manier waarop jij ons begeleidde, vond ik heel prettig. Er was ruimte voor een grapje, je corrigeerde waar nodig en je benadrukte ook regelmatig dat wat er ook (niet) gebeurde, het oké was.

De cursus volgde ik op een moment in mijn leven dat mijn gezondheid verre van optimaal was. Zeker tijdens het ‘nidra’ gedeelte kon ik dat even loslaten, wat ik als heel fijn heb ervaren.

Els

 Wat is Yoga Nidra

yoga nidra les in tilburgYoga Nidra is een vorm van yoga die gericht is op een diepe ontspanning van lichaam en geest. Je ligt en volgt gesproken aanwijzingen op die je door oefeningen heen leiden zoals aandacht -en ademhalingsoefeningen. Je lichaam komt steeds dieper in ontspanning, terwijl je geest wakker en alert blijft. Op een bepaald moment kun je wel het gevoel krijgen dat je tussen slapen en waken in schommelt. Door de oefeningen te volgen, kan de energie weer vrij door het lichaam gaan stromen en worden blokkades opgelost. Je maakt contact met je lichaam en met je huidige behoeften. Daarom zul je soms opstaan na de les en je totaal opgefrist en energiek voelen, terwijl je andere keren merkt dat je lichaam vraagt om een wat rustiger dagje.

Thema & Sankalpa

Een bijzonder kenmerk van yoga nidra is dat je werkt met een sankalpa. Dat is een wens of intentie die je als een zaadje in je onderbewuste plant op een diep punt van ontspanning. Dat kan echt wonderlijke dingen in gang zetten in jezelf en je leven. Je kan op verschillende manieren werken met een sankalpa.

Voorheen gaf ik les in cursusblokken waarin ik je dan begeleidde om een eigen sankalpa te vormen op intuïtieve manier. In de lessen vanaf augustus ga ik anders werken en heeft iedere les een bepaald thema en word je een sankalpa aangereikt. Klik hier om verder te lezen over het werken met de sankalpa. Op deze pagina vind je ook informatie over de online cursus “De magie van Yoga Nidra” waarin je op verschillende manieren leert werken met de sankalpa.

De thema’s waarmee we werken in de les, baseer ik ook op de behoeften van de cursisten die ik in de les heb. Daarom geef ik geen overzicht. Laat je verrassen 😉

Voorbereiding

In mijn yoga nidra lessen neem ik je altijd eerst mee “het lichaam in” door enkele flow yoga oefeningen aan te bieden. Het doel is om je lichaam op te warmen en de energie al lekker in beweging te brengen. Ook zullen deze oefeningen aansluiten bij het thema wat in de yoga nidra meditatie van de les aan bod komt. Doorgaans lig je de helft van de les op de mat in yoga nidra en wordt de andere helft van de les besteedt aan voorbereidende oefeningen. Klik hier om meer te lezen over flow yoga oefeningen

 En natuurlijk kun je heel veel over Yoga Nidra lezen, maar het beste beeld krijg je nog altijd van het DOEN!

Klik hier om een proefles te reserveren in de webshop en/of stuur een mailtje naar info@yoganidrameditatie.nl

Yoga Nidra

Dinsdagavond 19.00 – 20.15
Woensdagochtend 10.15 – 11.30

Klik hier voor meer informatie over de tijden, tarieven, locatie en benodigdheden

ZELF NÚ YOGA NIDRA ERVAREN?

DAT KAN!

Na het invullen van je naam en emailadres wordt de downloadlink van de mp3 je meteen toegestuurd. Nadere downloadinstructies vind je hierJe krijgt ook wekelijks een email met meer informatie en inspiratie (en soms een mp3). Wil je dat niet, dan schrijf je je uit door onder in de email op de link “uitschrijven” te klikken.