Wat meer over mij & Yoga Nidra

 En dit ben ik hierboven.

 Mijn naam is Monique Coppens

en ik vind deze foto mooi om te laten zien,

omdat het een kant van mij belicht
die ik echt heb moeten herontdekken:
MIJN BINNENKANT….

Want na een stevig potje misère en burnout in 2004 besefte ik dat ik al heel lang niet meer voelde wat ik wilde en hoe het met me ging. Ik zat ziek thuis, had twee wekelijkse gesprekken bij een therapeut en werd toen door mijn vriend meegesleept naar yogales. Ik had al eens eerder wat aan yoga gedaan en vond dat maar een saaie boel. Maar ik voelde me echt beroerd en wist dat het me kon helpen. En dat deed het. Na de eerste lessen ontdekte ik een graad van ontspanning in mijn lichaam die ik nog nooit eerder had gevoeld.  

En ik was stomverbaasd om mezelf soms in huilen te horen uitbarsten in de ontspanningen aan het einde van de les, terwijl ik me van geen verdriet bewust was.

Nu zou je denken dat ik door deze ontdekking helemaal “into yoga” ging, maar dat gebeurde niet. Ik ging weer aan het werk en vergat te helen en bovendien vond ik die yoga oefeningen toch “niet helemaal mijn ding”. De kennis over de chakra’s nam ik wél mee in mijn studies. Ik ging een heel scala aan andere helingsmethoden toepassen en leren, waaronder mijn geliefde geleide meditaties en visualisaties.

Pas tien jaar later ontdekte ik per toeval een andere yoga vorm genaamd yoga nidra.

De eerste keer dat ik het deed wist ik niet eens dat het zo heette, ik dacht dat ik een geleide meditatie deed. Maar wow, wat een ander soort ervaring! Had ik wakker gedroomd? Wat was dat? Datzelfde jaar deed ik een opleiding yoga nidra, eigenlijk gewoon om er zelf wat meer over te weten, want er was nauwelijks informatie over te vinden op dat moment.

Mijn kennis over yoga verdiepte en ik was om, yoga is wél iets voor mij!

In eerste instantie bood ik mijn yoga nidra alleen online aan, in mijn bestaande cursussen en als losse yoga nidra mp3’s in mijn webshop (een logisch vervolg op mijn geleide meditatie mp3’s die ik voor mijn online coachingbedrijf maakte). Het duurde nog twee jaar voordat ik mijn eerste live yoga nidra lessen ging geven. Ik wist niet of ik live wilde werken, maar ik beleefde er onverwacht veel plezier aan om de mensen die voor mijn neus lagen met mijn stem naar een diepe ontspanning te begeleiden. En om ze in mijn energie te dragen, zo voelde dat. Heel mooi.

Als een nachtwaker ben ik erbij als mensen de diepte in gaan en dát is echt mijn ding.

Ik geef nu met regelmaat workshops en curssussen yoga nidra. Met mijn achtergrond als psycholoog, coach en mystica breng ik een diepgang in de lessen die je bijna niet opmerkt door mijn neiging om er gewoon een gezellige sfeer van te maken, waar ruimte is om samen te praten en te lachen, voor en na de les.

En dat lachen mag in yoga, dát heb ik dan weer geleerd tijdens mijn opleiding tot flow yoga docente, die ik in 2016 ben gestart. Eigenlijk ook weer gewoon uit interesse voor mezelf, maar ook dat ben ik gaan delen. In mijn yoga nidra lessen kom je ook deze vorm van vloeiende, zachte yoga oefeningen tegen. Op muziek. Mmmmm.

En zo ben ik in het heden aanbeland, op deze nieuwe website die ik begin 2019 heb geopend. Deze is gericht op yoga nidra meditaties. Hierop kun je naast mijn workshop en cursusdata ook mijn online yoga nidra meditatie mp3’s vinden in de webshop en mijn toekomstige yoga nidra cursus voor thuis. En als je nóg meer over mij wil weten, dan kun je ook kijken op mijn andere website waarin ik mijn schrijven en coaching uitdraag

ZELF NÚ YOGA NIDRA ERVAREN?

DAT KAN!

Na het invullen van je naam en emailadres wordt de downloadlink van de mp3 je meteen toegestuurd. Je krijgt ook wekelijks een email met meer informatie en inspiratie (en soms een mp3). Wil je dat niet, dan schrijf je je uit door onder in de email op de link “uitschrijven” te klikken. 

Les & Workshopruimte

Het Zonnelicht
Lancierstraat 90G
5017 CT Tilburg

Contact

Monique Coppens

info@yoganidrameditatie.nl

06 - 41433992