DIEP ONTSPANNEN & HEERLIJK LOSLATEN

Sinds ik Yoga Nidra volg, voel ik me gewoon beter. Een betere focus, zowel prive als zakelijk, maar ook lichamelijk voel ik met fitter, uitgerust. Hierdoor kan ik me veel beter aan mijn plannen en voornemens houden en gaat het lekker!

Marijke Buylinckx

Yoga Nidra

Het hoofdbestanddeel van deze yoga nidra cursus is natuurlijk de yoga nidra meditatie. Dat is een vorm van yoga waarbij je oefeningen doet terwijl je voornamelijk op de mat ligt met je ogen dicht. De oefeningen zijn gericht op aandacht en ademhaling en nemen je steeds dieper het lichaam in. Je gaat tussen waken en slapen in schommelen en je geeft je lichaam ruimte om los te laten. Regelmatige yoga nidra beoefening heeft een enorme positieve impact op je lichaam, geest en ziel.

Veel genoemde effecten zijn:

  • lichamelijke klachten verbeteren
  • meer energie
  • meer rust en kalmte in het hoofd
  • verbeterd slaappatroon
  • verbeterde intuïtie

Werken met een sankalpa

Een van de mooie, unieke elementen van yoga nidra is dat je werkt met een intentie of wens die je tijdens de beoefening drie keer herhaald en waardoor je die wens of “sankalpa” in je onderbewustrmnee plant als een zaadje en laat groeien. Na ruim vier jaar ervaring te hebben opgedaan met het werken met een sankalpa in yoga nidra, kan ik je verzekeren dat dit iets bijzonders is, wat veranderingen in jezelf en je leven op gang brengt. Het is ook echt kenmerkend voor mijn lessen dat je wordt begeleid in het werken met een eigen sankalpa die je op intuïtieve manier ontdekt. Wekelijks werken met je eigen persoonlijke sankalpa heeft bijzondere effecten op jezelf en je leven. Tijdens mijn lessen word je ook uitgenodigd om over de ontwikkelingen te delen, maar dat is natuurlijk niet verplicht.

Opwarmen met Flow yoga

Iedere les beginnen met oefeningen om “aan te komen” en het lichaam los te maken. Deze oefeningen komen uit Flow yoga, een zachte yoga vorm die werkt met vloeiende bewegingen en oefenreeksen die erop gericht zijn blokkades op te lossen. Door met deze oefeningen te beginnen kom je al meer in jezelf en brengt het je makkelijk in een diepere laag bij de yoga nidra meditatie.

Waarom meedoen?

Deze yoga nidra cursus is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een echt verwenmoment voor jezelf. We nemen heerlijk de tijd om aan te komen, op te warmen en langzaam weer terug te komen uit de diepe staat van rust die we met yoga nidra bereiken. Mét een lekker kopje thee en ruimte om wat te schrijven of te delen met anderen over je ervaringen in de meditatie. Dompel je onder in deze cursus van 8 lessen en je zult fijne veranderingen opmerken!

DE PRAKTISCHE ZAKEN

Data & tijden

De cursus wordt op twee verschillende tijdstippen gegeven. Het is mogelijk om in de andere cursus een les in te halen als je een les mist van dit cursusblok.

vrijdagochtend 8.45 – 10.15
op 10, 17, 24, 31 mei en 7, 14, 21, 28 juni

dinsdagavond 18.45 – 20.15
op 7, 14, 21, 28 mei en 4, 11, 18, 25 juni

Lokatie

Ik geef les in een hele fijne sfeervolle ruimte, het Zonnelicht in Tilburg. Informatie over parkeren en fietsenstalling vind je hier
Het adres:
Lancierstraat 90G
5017 CT Tilburg

Wat heb je nodig tijdens de les?

Yogamatjes zijn aanwezig, al mag je je eigen mat meenemen natuurlijk
Het is belangrijk dat je een warme deken, warme sokken en een vest meeneemt, ook op warme dagen. Je koelt namelijk erg af als je ligt en als je loslaat. Trek makkelijk zittende kleding aan en neem een flesje voor water mee en eventueel een oogkussentje. In de les word je gestimuleerd wat aantekeningen te maken, dus een pen en een schrijfboekje is ook handig. Het is fijn om voor je yoga nidra inzichten een boekje te reserveren.

RESERVEER JE PLEK IN DE CURSUS!

Heb je vragen? Mail ze naar info@yoganidrameditatie.nl of bel 06-41433992

De yoga nidra lessen van Monique zijn ten zeerste aan te bevelen! Nidra veranderd je houding, je geest, je concentratie, je openheid, je innerlijke zelf… Eigenlijk stelt het je (huidige levens)situatie(s) op de proef. Erg fijn als je écht iets te weten wilt komen over jezelf! Persoonlijk had ik er heel veel aan. Het lijkt op een ‘simpele ontspanning’ maar erachter schuilt een gouden schat! Je krijgt informatie vanuit je hart en je leert je intuïtie weer te volgen… En vooral keer je terug naar jezelf: in het moment zijn! Ik zeg: uitproberen en ervaren wat het met je doet! Het is een groot cadeau aan jezelf.

Annika Sakic

Ik was al langer bekend met yoga Nidra, doordat Monique deze manier van yoga vaker heeft gebruikt in haar online programma’s. Yoga Nidra is een heel krachtige manier om tot diepe ontspanning te komen. Monique kan je daar heel fijn in meenemen.

De les is een combinatie van eerst een gedeelte oefeningen flow yoga, een heerlijk vloeiende manier van yoga. Deze yoga past heel goed bij mij, want je hoeft hierbij niet eindeloos een houding vast te houden, maar beweegt langzaam van de ene houding in de andere.

En het tweede gedeelte is dat er echt de tijd wordt genomen voor de diepe ontspanning van de Yoga Nidra. Ik heb genoten van de les, bedankt Monique. Ik voel nu al dat deze les een heerlijk begin gaat worden van mijn weekend.

Wendy Schenkels

Mijn eerste les Yoga Nidra was meer dan waar ik op gehoopt had: van doodvermoeid en gestresst naar heerlijk rustig, ontladen en energiek. Monique kreeg dat allemaal voor elkaar in (ruim) een uurtje: wonderbaarlijk! De lessen worden gegeven in een kleine setting. met ruimte voor liefdevolle aandacht en een lach. Monique, dank je wel voor deze proefles. Graag voor mij een abonnementje!

Hilde Kremers

ZELF NÚ YOGA NIDRA ERVAREN?

DAT KAN!

Na het invullen van je naam en emailadres wordt de downloadlink van de mp3 je meteen toegestuurd. Nadere downloadinstructies vind je hierJe krijgt ook wekelijks een email met meer informatie en inspiratie (en soms een mp3). Wil je dat niet, dan schrijf je je uit door onder in de email op de link “uitschrijven” te klikken. 

Les & Workshopruimte

Het Zonnelicht
Lancierstraat 90G
5017 CT Tilburg

Contact

Monique Coppens

info@yoganidrameditatie.nl

06 - 41433992